CoolPolitika.hu

Zenei projekt indul

2012  //  Már  //  16  //  MTI

Zenei projekt indulTöbb hónapos lengyel-német zenei projekt indul pénteken a Lengyelország és Németország határ menti városaiban, az európai uniós támogatással szervezett, különböző műfajokat felölelő koncertsorozatot elsősorban a helyi diákokkal szerettetné meg a zenét.

Az Iskolai koncertek az Odera két partján című projekt kezdeményezői német részről Frankfurt város önkormányzata és az ottani Bigband együttes, illetve a lengyel slubicei zenetársaság kórusa. Ewa Bielewicz-Polakowska, a slubicei Collegium Polonicum szóvivője szerint elmondta, pénteken a frankfurti Bigband és a slubicei Adoramus kórus közös koncertjével nyitják meg a rendezvénysorozatot. A program szerint Frankfurtban és négy lengyel határ menti városban összesen hét közös koncerten találkoznak a lengyel és a német diákok, hogy a különböző zenei műfajok megismerésén kívül szorosabb kapcsolatokat építhessenek ki egymással.

 

A koncertek az iskolai programot egészítik ki, és a szvingtől kezdve felvázolják a dzsessz, a dixieland, a blues, a rock, a pop, a filmzene, illetve a kóruszene világát. Könnyed, kétnyelvű zenetörténeti bemutatóval és különböző hangszerek megismerésének, sőt kipróbálásának lehetőségével akarják felkelteni a diákok zenei érdeklődését. A Lengyelország nyugati határánál fekvő Slubicében több uniós támogatású lengyel-német projektet vezetnek. 2013-ban például egy olyan kétnyelvű óvodát nyitnak, melybe a gyermekek harmada az Odera túlsó partjáról fog bejárni.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés