CoolPolitika.hu

Zárolják Kadhafi vagyonát

2011  //  Ápr  //  01  //  MTI

Zárolják Kadhafi vagyonátTunéziában elrendelték Kadhafi vagyonának zárolását - jelentette be szerda este Tuniszban az ország miniszterelnöke.

Bedzsi Kaid esz-Szebszi, a tunéziai ideiglenes kormány feje ezzel összefüggésben azt hangsúlyozta, hogy "ez a legkevesebb, amit megtehetünk" Líbiáért. A kormány számára nem okozott problémát e szankció elfogadása - mondta a kormányfő a tunéziai tv-csatornáknak nyilatkozva. A tuniszi döntés komoly következményekkel járhat Moammer el-Kadhafi líbiai vezető rezsimjére nézve, ugyanis az utóbbi években komoly líbiai tőke áramlott az országba, elsősorban szállodák, benzinkutak és olajterminálok építésére.

 

A nyugati országok - az Egyesült Államok és az Európai Unió - már korábban döntöttek a Kadhafi család vagyonának befagyasztásáról. Tunéziai kormányforrások szerint a tuniszi kormány még a múlt héten döntött a Kadhafi-féle vagyon zárolásáról.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés