CoolPolitika.hu

Zanzibári aszfaltágyrajárók

2011  //  Már  //  24  //  MTI

Zanzibári aszfaltágyrajárókÚtonalvók lettek jó páran Zanzibáron, mert kellemesen hűsíti testüket az aszfalt, otthonukban ugyanakkor füllesztő a hőség éjszaka is.

Ventillátor kevés házban akad, a légkondicionálás pedig egészen ritka. Az úttest ugyanakkor éjjelre lehűl valamelyest, és még szellő is legyezi kellemesen az aszfaltágyon heverészőket. Akadnak - főként fiatalok -, akik tévéjüket is kivitték házukból az út mellé, és a flaszteren fekve nézik az "útszéli" műsort. A rendőrség óva int az útonalvás ellen, mert rendkívül balesetveszélyes. A melegtől pihegők elismerik, hogy van kockázata, de az autóforgalom éjjel gyér, másrészt, remélik, hogy a vezetők óvatosan hajtanak át a településeken. Az autósok igyekeznek is kerülni a bajt meg az alvókat, mégis a minap két alvógázolás is történt, az egyik halállal végződött.    Zanzibár - mely Tanzániához tartozik, ám elég nagy függetlenséget élvez - nagyszabású útépítést folytat, hogy fellendítse idegenforgalmát.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés