CoolPolitika.hu

WikiLeaks ismét az interneten

2010  //  Dec  //  04  //  MTI

WikiLeaks ismét az internetenHatórás szünet után ismét elérhető volt pénteken az interneten a titkos amerikai diplomáciai dokumentumokat kiszivárogtató WikiLeaks portál, ezúttal svájci doménnévvel (wikileaks.ch) - jelentették be a honlap Twitteres profilján.

-A WikiLeaks Svájcba költözik - közlik, bár a wikileaks.ch címet kereső internetezőket átirányítják egy olyan IP-cím alatt lévő oldalra, amely a hatalmas mennyiségű dokumentumot tartalmazó korábbi honlaphoz nyújt hozzáférést. Ez arra utal, hogy a honlap tartalmát még mindig francia és svéd szervereken tárolják. A WikiLeaks azonosítójú Twitter-profilon a tulajdonos támogatást kér, és megad egy linket, amelyen át adakozni lehet a számára.

 

Ezt megelőzően a portál amerikai doménnév-szolgáltatója, az EveryDNS amerikai idő szerint csütörtök este közleményben bejelentette, hogy megvonja a szolgáltatását a WikiLeakstől, miután azt olyan sok informatikai támadás érte, hogy veszélybe került a szolgáltató infrastruktúrája. A WikiLeaks megerősítette, hogy szolgáltatója túlterhelésre hivatkozva megvonta a doménnevét (wikileaks.org). Egy meg nem nevezett forrás korábbi közlése szerint csütörtökön franciaországi szerverekre került át a Wikileaks tartalmainak egy része, miután azt az amerikai Amazon szerdán eltávolította.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés