CoolPolitika.hu

Weboldal indult a tanulók közötti erőszak ellen

2011  //  Már  //  15  //  MTI

Weboldal indult a tanulók közötti erőszak ellenAz iskolai erőszak káros következményekkel járhat a fiatalokra nézve - figyelmeztetett Barack Obama amerikai elnök azon, a Fehér Házban iskolaigazgatók, tanárok és szülők részvételével megrendezett csütörtöki konferencián, amelyet a tanulók közötti erőszak és megfélemlítés megelőzéséről rendeztek.

Az elnök és a first lady ehhez azzal járult hozzá, hogy elindította a stopbullying.gov weboldalt, amelyen a gyerekek és a felnőttek olyan információkat olvashatnak, amelyek segítségével jobban megértik az iskolai erőszak lényegét és az azzal szembeni való fellépésre vonatkozó tanácsokat találnak. -Ha ennek az konferenciának egyetlen célja volna, az az lenne, hogy szertefoszlassa a mítoszt, miszerint az iskolai erőszak a felnövés elkerülhetetlen része. Az erőszaknak káros következményei lehetnek a fiatalokra nézve - hangsúlyozta az elnök.

 

-Nekünk, szülőknek meghasad a szívünk, ha arra gondolunk, hogy vannak olyan gyerekek, akik minden nap félnek az osztályteremben, a játszótéren és még internetezés közben is - jelentette ki Michelle Obama. A privát és a közszféra összefogása alapján létrejött konferencia üzleti partnerei a Facebook közösségi portál és az MTV zenei televízió voltak. Obama elmesélte, hogy gyerekkorában őt is kicsúfolták az osztálytársai. -A nagy füleimmel és a furcsa nevemmel engem sem került el probléma - mondta az elnök a konferencia részvevőinek nevetése közben. - Számomra ez nem múlt el sérülés nélkül- tette hozzá.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés