CoolPolitika.hu

Vizsgálják Mubarak vagyonát

2011  //  Ápr  //  07  //  MTI

Vizsgálják Mubarak vagyonátHoszni Mubarak és családja vagyonának vizsgálatára és a volt egyiptomi elnök, valamint szűk környezete kihallgatására bizottság felállítását rendelte el az országot irányító legfelső katonai tanács - adta hírül szerdán az al-Ahrám című kormánylap.

A testület feladata elsősorban az lesz, hogy ellenőrizze a Mubaraknak és családjának tulajdonába tartozó külföldi javakról közzétett információk hitelességét, valamint megtegye a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az exelnök és hozzátartozói semmilyen formában ne rendelkezhessenek vagyonuk felett. Hoszni Mubarak február 11-én mondott le elnöki tisztségéről a demokratikus reformokat követelő, 18 napon át tartó tüntetések hatására. Egyiptomban a hatalmat azóta a legfelső katonai tanács gyakorolja.

 

A lap értesülése szerint a jövő héten kezdődik meg az exelnök fiának, Gamálnak - a Nemzeti Demokrata Párt (NDP) volt elnökének - a kihallgatása vagyonának aránytalanul nagy mértékű gyarapodásával kapcsolatban.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés