CoolPolitika.hu

Viszlát Kitty

2010  //  Dec  //  02  //  COOLPOLITIKA

Viszlát KittyEz a hír akár a cicáról is szólhatna, amelyet szinte mindenki ismer a világon. Szólhatna az ő búcsújáról. Persze, hogy Hello Kitty-ről, a híres japán mesefiguráról van szó. Vagyis pontosabban az őt megkreáló hölgyről, Yuko Shimizuról, aki most mutatja be új figuráját, egy kutyát, és ezzel búcsút int a cicának.

Yuko harminc évesen, lánya születésekor alkotta meg a figurát, amely annak ellenére, hogy végtelenül egyszerű, hatalmas sikerre tett szert, és népszerűsége is egyre nagyobb lett, mivel a világ minden pontjára eljutott. Hiszen ki ne találkozott volna már az utcán olyan szembejövő kislánnyal, akinek a hátizsákján vagy a telefonján ott virított Hello Kitty. Vagy a boltok polcain, az édességek csomagolásán, füzetek borítóin is sokszor visszanéz ránk az ismerős figura. És anélkül, hogy tudnánk róla, hogy honnan ered a figura, vagy mi a története, ismerjük, és nap mint nap összefutunk vele.

 

Bár Yuko Shimizu a szerzői jogok révén most már a gazdag emberek közé tartozik, mégis kevesen ismerik a nevét. „Olyan vagyok, mint egy szupersztár ismeretlen szülei”- mondta. Új figurája egy francia bulldog, története is Franciaországban játszódik majd, bár Yuko soha nem járt ott, utazni sem utazott sokat. A nagyközönség már kíváncsian várja az új figurát, hiszen lehet, hogy a jövő nemzedékének hétköznapi tárgyai nem rózsaszínek és macskásak, hanem zöldek és kutyásak lesznek.
(CoolPolitika)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés