CoolPolitika.hu

Visszaáll a befektetői bizalom

2010  //  Máj  //  11  //  MTI

Visszaáll a befektetői bizalomKezd visszaállni a piaci befektetők euróövezet iránti bizalma a közös pénz stabilitásának segítésére hétfőn hajnalban elért megállapodásnak köszönhetően - jelentette ki Brüsszelben nyilatkozva José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

Az 500 milliárd eurós uniós csomag, amely szükség esetén további akár 250 milliárd eurós IMF-hitelkerettel egészülhet ki, pozitív reakciókat váltott ki a pénzügyi piacokon - emlékeztetett a bizottsági elnök, aki nem volt jelen a pénzügyminiszteri értekezleten. Hozzátette azonban, hogy a pozitív fejlemények nem csupán az újonnan elhatározott intézkedéseknek köszönhetők, hanem annak is, hogy az euróövezetnek jók a pénzügyi alapjai.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés