CoolPolitika.hu

Virágpor okozott riadalmat

2012  //  Máj  //  01  //  MTI

Virágpor okozott riadalmatZöld színű felhők okoztak csütörtökön riadalmat Moszkvában, de hamar kiderült, hogy virágpor festette meg őket.

Az orosz főváros délnyugati részén komoly vihart észleltek, amely erős széllel és a zöld színű felhőzetből hulló esővel járt. Az ott készült, és az internetre felkerült fotókon jól látható, hogy a gépkocsikat zöldes por borította be. A zöld felhők délnyugatról továbbvonulva riadalmat keltettek a főváros északnyugati-nyugati részén is. A moszkvaiak a furcsa jelenség miatt a katasztrófavédelemhez fordultak attól tartva, hogy valamelyik vegyi üzemből kerülhetett a levegőbe káros anyag. A hatóságok azzal nyugtatták meg a lakosságot, hogy a hirtelen jött nyárias melegben intenzív virágzásba borult fákról, bokrokról kerülhetett a levegőbe a zöld virágportömeg, amely a felhőket is megfestette.

 

Aggodalomra tehát semmi ok - mondták a szakemberek. Allergia-szakértők azonban arra figyelmeztettek, hogy a hetekig tartó virágzás a szokatlan áprilisi melegben nemcsak az allergiában szenvedőket, hanem azokat is megviseli, akiket eddig nem érintett a betegség. Hasonló jelenségről számoltak be a Moszkvától 185 kilométerre levő Tulában is. Ott is rengetegen fordultak a katasztrófavédelem központjához, mert zöld színű szennyezés lepte el az ablakokat, autókat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés