CoolPolitika.hu

Vilmos nem tart igényt komornyikra

2011  //  Jún  //  17  //  MTI

Vilmos nem tart igényt komornyikraSem komornyikra, sem öltöztetőnőre nem tart igényt Vilmos herceg és felesége.

Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban - április végén esküdött örök hűséget polgáris származású kedvesének, Kate Middletonnak, akinek a világraszóló londoni esküvő után a Cambridge hercegnője címet adományozta férje nagymamája, II. Erzsébet királynő. A hercegi házaspár egyelőre egy kis walesi faluban él, nem mesze attól a támaszponttól, ahol Vilmos a brit királyi légierő helikopterpilótájaként szolgál, ám hamarosan a londoni Kensington-palota lesz hivatalos rezidenciájuk.

 

A költözésre készülve az udvar illetékesei máris álláshirdetéseket adtak fel komornyikot és - Katalin hercegnő számára - öltöztetőnőt keresve. A hirdetést azonban - egybehangzó csütörtöki brit sajtóbeszámolók szerint - vissza kellett vonni, mivel Vilmosék közölték, hogy semmilyen külön kiszolgáló személyzetre nem tartanak igényt majdani új otthonukban. A Daily Mail udvari forrásai szerint Katalin hercegnő személyesen vétózta meg azt a tervet, hogy öltöztetőnőt alkalmazzanak az ő szolgálatára, azzal az indokkal, hogy ez "pénzkidobás lenne", mivel ő egyedül is tökéletesen ki tudja választani minden alkalomra a megfelelő viseletet.

 

A Kensington-palota a brit főváros egyik legszebb parkja, a Kensington Gardens közepén emelkedik, és Vilmos gyakorlatilag hazatér, amikor feleségével majd beköltözik a patinás rezidenciára, a herceg ugyanis gyermekkora jelentős részét itt töltötte. Károly trónörökös és Diana 1982-ben - esküvőjük után egy évvel, Vilmos születésének évében - költözött a palotába. Diana - aki 1997-ben, Párizsban autóbaleset áldozatává vált - a rezidencián maradt azután is, hogy 1992-ben különvált, majd 1996-ban hivatalosan elvált Károly hercegtől.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés