CoolPolitika.hu

Videojáték Berlusconi megleckéztetésére

2010  //  Jún  //  03  //  MTI

Videojáték Berlusconi megleckéztetéséreA szegénység ellen kampányoló Bono és Bob Geldorf online videojátékot indított Silvio Berlusconi olasz kormányfő megleckéztetésére.

A Hurl Berl animációs játékban egy sportarénában álló kalapácsvető forgatja Berlusconit, a játékos pedig választhat, hogy milyen erővel és merre dobja el. Ha hibázik, a Berlusconi-figura a hálóban köt ki, és a leggazdagabb ipari országokat tömörítő G8 csoport többi kormányfője - köztük David Cameron brit miniszterelnök - feliratot tart a magasba: -Hibás dobás, próbáld újra!.

 

A játékot a Bono által alapított One lobbycsoport készítette, amelynek célja, hogy a nemzetközi segélyprogramok finanszírozásához gyűjtsön pénzt. Mint a One honlapján olvasható, a játék végső soron petíció, amelyben Berlusconi "kihajítását" sürgetik a G8-ak közül, mivel nem tartotta be ígéreteit. A kampányolók szerint Olaszország tette a legkevesebbet a nyolc fejlett ország közül azért, hogy valamit is teljesítsen az Afrika megsegítésére tett vállalásai közül. -A legtöbb G8-as ország törölte Afrika adósságait és növelte segélyeit. Egyedül egy ember nem tett semmit... Berlusconi urat ki kell hajítaniuk a többieknek! - fogalmazott a honlap.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés