CoolPolitika.hu

Vidám betörőfogás

2011  //  Aug  //  24  //  MTI

Vidám betörőfogásA világ egyik legvidámabb betörését élte meg egy boltos házaspár Nagy-Britanniában, pedig hozzájuk törtek be, ám ők jó előre csapdát csapdára halmoztak üzletükben.

A betörő számára nem volt ennyire mulatságos a kaland, ő rács mögé került. A bolt Marlow városában van, és tulajdonosainak feltűnt, hogy eltűnt némi pénz a kasszából, ami azután több éjszaka is megismétlődött. A házaspár - a 46 éves Jane és a 47 esztendős Neil Hutton - előbb nagyfelbontású kamerát rejtett el éjszakára, és a felvétel révén kiderült, hogy egy húszéves alkalmazottjuk a szarka. A pár ezek után ötlötte ki a "rebarbara és tejsodó" fedőnevű hadműveletet, amelynek előkészítése gondosságban vetekedett a "D-napéval".

 

A döntő éjszakára a pár beöltözött tetőtől talpig feketébe, és elbújt a raktárban. Arra az esetre, ha elaludnának, fémedényeket, üvegpalackokat és egyéb csörömpöléskeltő tárgyakat helyeztek el a bolt stratégiailag fontos útvonalain. Ezekből ráadásul azt is pontosan tudhatták, hogy hol "tart" a betörő. A teljes sötétség végett kirekesztették az utcai világítást: az ablakokat belül leragasztották szövetdarabokkal.

 

Fáradozásuk nem volt hiábavaló: először a bolt bejárati ajtaja feletti csengettyű szólalt meg, azután a betörő felrúgta az első palackot. Utána következett az ugyancsak útban lévő szemeteszsák-barikád tele hulladékkal. Küzdelem hallatszott és szitkozódás, amelynek alapján a betörő ekkor már kezdett dühös lenni. Utána egy olyan epizód jött, amely nem volt a tervben: a röhögése visszafojtásával küzdő pár vécé használatának és lehúzásának hangját hallotta, majd pedig újabb csetlés-botlásét: a betörő ekkor ért a tejszínspraykhez, melyeket a házigazdák elfektettek a padlón, hogy jól guruljon a tolvaj. Az éjszakai "előadás" ekkor kezdett a Reszkessetek betörők! című amerikai vígjáték brit színpadi és bolti változatává válni. Érezhette ezt a betörő is, mert feladta akcióját, és elkezdett a kijárat felé tapogatózni. A pár ekkor rohanta meg.

 

A házigazdák ezután az ajtó bezárásával marasztalták halálra rémült foglyukat, míg meg nem érkezett érte a rendőrség.    Mint kiderült, a fiatal szerencsejáték-függő és adósságai miatt lopott, félelmében hitelezőitől. Összesen 545 fonttal - 160 ezer forinttal - tartozott. A bíróság egy év rendőri felügyeletre ítélte és 40 óra közmunkára. Szüleitől is kapott büntetést: "lefokozták" a család szégyenévé, nem mehetett nyaralni, visszamondták a neki beígért autót. Adósságát és az általa okozott kárt kifizették - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés