CoolPolitika.hu

Versenytársa dicsérte Putyint

2012  //  Feb  //  19  //  MTI

Versenytársa dicsérte PutyintVlagyimir Putyin az egyetlen igazi elnökjelölt - jelentette ki Jekatyerinburgban Mihail Prohorov, aki szintén indul Oroszország államfői posztjáért.

A milliárdos üzletember az Ural menti, Európa és Ázsia határán lévő nagyvárosban tartott sajtótájékoztatón elmondta: feladatát abban látja, hogy legyen második forduló is a március 4-i elnökválasztáson és ezért fog harcolni. Prohorov egy kérdésre válaszolva nem tagadta, hogy az oroszországi privatizáció igazságtalan volt. "Elismerem, hiszen magam is részt vettem benne. Mindazonáltal a magánosítás bármilyen felülvizsgálata általában polgárháborúhoz vezet" - mondta. Az orosz elnökválasztáson egyedüli egyéni jelöltként induló üzletember Jekatyerinburgban azt is hangoztatta, hogy az orosz miniszterelnök az egyetlen igazi elnökjelölt.

 

Vlagyimir Zsirinovszkij, Szergej Mironov és Gennagyij Zjuganov, az orosz törvényhozás alsóházában helyet foglaló ellenzéki pártok elnökei szintén indulnak az elnökválasztáson. A Prohorov  dumabeli öregekként emlegeti őket, akik csak becsapják a választókat. Mihail Prohorov arról vált ismertté, hogy a 2011-ben alapított és Vlagyimir Putyin által támogatott Jobb Ügy párt elnöke volt egy ideig, de még a december 4-i parlamenti választás előtt távozott annak éléről. Elemzők a politikusi karriert ismét előtérbe helyező Prohorovot még mindig Putyin emberének tartják. Jekatyerinburgi nyilatkozata az orosz privatizációról egybecseng a miniszterelnök által hangoztatott véleménnyel.

 

Szergej Mironov, az Igazságos Oroszország párt elnöke szombaton csatlakozott azokhoz az elnökjelöltekhez, akik együttműködési megállapodást írtak alá a Választók Ligája elnevezésű,  a neves közéleti személyiségekből álló, a választások tisztaságán őrködni szándékozó társadalmi szervezettel. Az aláírók között van Prohorov is.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés