CoolPolitika.hu

Vérdíjat tűztek ki a bolgár kormányfő fejére

2010  //  Nov  //  10  //  MTI

Vérdíjat tűztek ki a bolgár kormányfő fejére Bojko Boriszov bolgár kormányfő fejére 400 ezer eurós vérdíjat tűzött ki a maffia: a hírt maga a miniszterelnök is megerősítette a 24 Csassza (24 óra) című napilapnak.

-Akik ilyet terveket szövögetnek, azoknak általában egy indítékuk van: a megsértett személyes pénzügyi érdek - mondta Boriszov, gúnyosan hozzátéve, hogy a fejéért ígért összeg meglehetősen csekélyke. Boriszov 2009-ben hivatalba lépett kormánya erőteljesen fellép a helyi maffia ellen. A titkosszolgálat úgy jött rá a jelenlegi ügyre, hogy maffiatagok közötti telefonbeszélgetéseket hallgatott le, valamint megfigyelés alatt tartotta a bűnözőket. A kormányfő elleni merénylet megtervezésével három embert gyanúsítanak.

 

A helyi maffiának további becsvágyó tervei is vannak: egy bűnbanda vezetője, Alekszej Petrov - korábbi titkos ügynök - bejelentette, hogy indulni akar a következő évben esedékes elnökválasztásokon. Petrov jelenleg házi őrizetben van. A férfit zsarolással, pénzmosással, adócsalással és ipari cégek vagyonának hűtlen kezelésével gyanúsítják. A maffiavezér jó kapcsolatban van a Rend, törvény, igazság nevű konzervatív ellenzéki párttal.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés