CoolPolitika.hu

Vendégmunkásokat mészároltak le Indiában

2008  //  Már  //  18  //  Kovács Andrea

Vendégmunkásokat mészároltak le IndiábanHét, hindiül beszélő vendégmunkást gyilkoltak meg ismeretlen fegyveresek India északkeleti részén, Manipur államban. Az áldozatok az északi Bihar tartományból származtak, a merényletért eddig senki sem vállalta a felelősséget.

Húsz fegyveres támadt a hindiül beszélő vendégmunkások táborára hétfőn Majai Lambinál, nem messze az állam fővárosától, Imphaltól - jelentette a BBC News rendőrségi forrásokra hivatkozva. A támadók mindannyian zöld dzsekit viseltek, és kendővel takarták el az arcukat.

Még aznap a közeli Komlakhong faluban is agyonlőttek egy hindiül beszélő férfit. Egyelőre a hatóságok nem tudják, van-e összefüggés a két támadás között. A manipurban működő számos fegyveres csoport közül eddig egy sem vállalta magára a merényletet. Az államban egyébként ritkák a bevándorlók és vendégmunkások elleni támadások. A szomszédos Assamban viszont az elmúlt két évben mintegy 150 embert öltek meg. Az ott működő Assami Egyesült Felszabadítási Front (Ulfa) szerint az India szegényebb vidékeiről, Uttar, Pradesh és Bihar államokból származók fenyegetik a helyiek biztonságát, ráadásul azzal gyanúsítják a bevándorlókat, hogy az indiai kormány biztonsági erőinek dolgoznak.        

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés