CoolPolitika.hu

Védett fákat pusztítanak

2010  //  Jún  //  28  //  MTI

Védett fákat pusztítanakHarcot folytatnak ismeretlenek védett fák ellen Nagy-Britanniában, hogy legyen kilátásuk a tengerre.

A csata Poole-ban dúl, a tenger közelében. Általában éjszaka ütnek rajta a skót fenyőkön azok, akik szeretnék, ha házaikból láthatnák a tengert, már csak azért is, mert akkor jóval többet ér ingatlanjuk. A rendőrség gyanúja szerint tehetős emberek állnak a nyolc fatámadás mögött. A legtöbb akciót alattomban követték el a faölők. Egy alkalommal mérget öntöttek az áldozatuk törzsén ejtett vékony vágásba, a fa elpusztult. Egy másik esetben 21 kiló kősót temetett valaki egy fa tövénél a talajba.

 

A legutóbbi fagyilkosság éjjel történt egy családi ház kertjében. Ismeretlenek motoros fűrésszel egyszerűen kivágtak egy termetes fát. A tulajdonos felébredt ugyan a zajra, de azt hitte, fiatalok túráztatják az utcán motorjukat. Csak miután éktelen robajt hallott, pattant ki az ágyból és fedezte fel: kertje büszkesége "holtan" fekszik.

 

Védett fa kivágásáért egyébként akár 20 ezer fontra - 6 millió forintra is megbírságolható a tettes Nagy-Britanniában. A héten meg is büntettek 19 ezer fontra egy ingatlanfejlesztő céget, tavaly pedig egy magánszemély kapott 7500 font bírságot, miután rajtakapták, hogy tisztítószerrel locsolgat egy fát, hogy elpusztítsa. Kiderült, hogy egy éve öntözgeti - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés