CoolPolitika.hu

Václav Havel nevét viseli jövőben a prágai repülőtér

2012  //  Már  //  22  //  MTI

Václav Havel nevét viseli jövőben a prágai repülőtérVáclav Havel, a decemberben elhunyt volt csehszlovák és cseh köztársasági elnök nevét viseli a jövőben a prágai Ruzyne repülőtér.

Az egyik legnagyobb közép-európai légikikötő nevének megváltoztatását szerdán hagyta jóvá a cseh kormány - közölte a CTK hírügynökség megbízható forrásokra hivatkozva. Pavel Dobes közlekedési miniszter kedden azt mondta, hogy októbertől kezdve viselhetné új nevét a prágai repülőtér. A névváltoztatás tényleges joga a tulajdonost illeti, ebben az esetben a Cesky Aeroholdingot. Dobes szerint a kormány képviselői már tárgyaltak az érintettekkel, s nekik nincs kifogásuk a terv ellen.

 

A Ruzyne repülőtér átnevezését Václav Havel repülőtérre Fero Fenic, a népszerű filmrendező vetette fel röviddel a politikus elhunyta után, s az ezt követelő petíciót azóta már több mint 150 ezer ember írta alá. Dagmar Havlová, Václav Havel özvegye szintén támogatja a kezdeményezést. Havlová rámutatott: a világban nem ritka, hogy a nagy repülőterek egy-egy kiemelkedő személyiség nevét viselik. A csehek számára Václav Havel kétségtelenül olyan személyiség, akit megillet ez a tisztelet. Václav Havel december 18-án 75 éves korában hunyt el.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés