CoolPolitika.hu

Üres állások ezrei Svájcban

2010  //  Júl  //  07  //  MTI

Üres állások ezrei SvájcbanA válság miatt végrehajtott drasztikus leépítések után ismét keresik a bankszakembereket a svájci pénzintézetek; a bankok, biztosítók, pénzügyi tanácsadó cégek és az ágazat más szereplői összesen több mint 4 ezer állást hirdettek június végén.

A UBS bankcsoport például, amely 2008-ban a svájci gazdaságtörténet legnagyobb veszteségét szenvedte el, az idei első negyedévben viszont már három éve a legtöbb profitot termelte, 492 posztra keres embert. Egyik versenytársa, a Credit Suisse óriásbank - amely a válságos 2008-as évet rekord nagyságú veszteséggel zárta, de már 2009 első negyedévében nyereséges volt - 440 állást hirdetett a június végi adatok szerint. A finews.ch pénzügyi portál hétfői összeállítása alapján elsősorban az informatikai területre keresnek szakembereket, és feltűnően nagy az üres állások száma a pénzügyi felügyeleti hatóságoknál, nemcsak Svájcban, hanem a szomszédos Liechtensteinben is.

 

A viszontbiztosítóknál az egy évvel korábbihoz képest jelentősen nőtt a meghirdetett pozíciók száma, míg a betegbiztosítóknál visszaesés tapasztalható, de még így is több mint ezer embert kívánnak felvenni. Az ágazat vállalatai összesen 4.045 állást hirdettek a június végén, ami 56 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest - számolt be online kiadásában a Die Presse című osztrák lap.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés