CoolPolitika.hu

Unokáiról nevezett el kikötőket a holland királynő

2009  //  Ápr  //  29  //  MTI

Unokáiról nevezett el kikötőket a holland királynőA jövőben holland kikötők fogják viselni Beatrix királynő testvérének és unokáinak nevét.

Az idős uralkodónő kedden szentelt fel három kikötőt, amelyek egy több milliárdos projekt eredményeképpen 2013-ra fognak elkészülni. A Rotterdam partjainál lévő kikötők az Amalia, Alexia és Ariane nevet kapták: a névadók Vilmos Sándor koronaherceg és felesége, Maxima öt-, három- és kétéves gyermekei. A negyedik kikötőt Beatrix testvéréről, Margrit hercegnőről nevezik majd el.

 

Az avatáskor a királynőnek tíz centiméteres vízben kellett gázolnia, de gumicsizmáinak köszönhetően száraz maradt a lába. A tengeri kikötőket a Maasvlakte 2 elnevezésű hatalmas projekt keretein belül építik ki. Ennek eredményeképpen Európa legnagyobb kikötőhelyét tovább terjesztik az Északi-tengerbe nyúlóan. Több tonnányi homok kimosásával és megszilárdításával kétezer hektárnyi területet hódítanak el a tengertől.    Az Északi-tengertől újabb szárazföldi területek nyerésének már hagyománya van Hollandiában.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés