CoolPolitika.hu

Befőttes válságkezelő kocsma - szotyola a visszajáró

2008  //  Dec  //  22  //  coolpolitika

Befőttes válságkezelő kocsma - szotyola a visszajáróAntikrízis néven nyílt kocsma Lemberg (Lviv) belvárosában, ahol a krimóba betérőket a legalacsonyabb étel- és italárakkal várják, a visszajáró aprót pedig szotyolában adják.

A Piac téren megnyílt válságkocsma - az alkalomhoz illően - alig két hét alatt készült el, és mindössze 80 napig tart majd nyitva. A kricsmibe olyan vendégeket várnak, akik nem esnek depresszióba a krízis szó hallatán, hanem képesek kellő humorral viszonyulni a sötét jövővel való riogatáshoz - írta a finance.org.ua internetes ukrán gazdasági hírportál.

A helyszíni beszámoló szerint az Antikrízisben a bárpult mögötti polcokon dunsztosüvegek sorakoznak télire elrakott befőttekkel, savanyúsággal, liszttel és darával. A falakra sűrűn kitűzdelt A4-es lapokon a világválságra vonatkozó banális közhelyek és a leküzdésére buzdító jelszavak olvashatók, a legfeltűnőbb helyen pedig az a naptár látható, amely a bezárásig hátralévő napok számát mutatja.

Annak kapcsán, hogy miért éppen 80 napig tart nyitva az Antikrízis, tulajdonosa, Jurij Nazaruk ismert lembergi vendéglős a hírportálnak elmondta: a bezárás napja március elseje, a tavasz kezdete, amikorra mindenki hozzászokik a válság emlegetéséhez, de a természet ébredésével elmúlik a depresszió, győz az élni akarás. Szerinte az egész válságnak nagyobb a füstje, mint a lángja, mert - mint kifejtette - ukrán vonatkozásban ez csekélység a kárpátaljai árvizek okozta tragédiához vagy az afrikai milliók véget nem érő éhezéséhez képest.

A kocsmában - amelynek a megnyitása Nazaruk szerint nem üzleti fogás, hanem küldetés - a vendégek megtekinthetnek egy filmet az Ukrán-Kárpátok legeldugottabb zugában található, Perkalaba nevű világvégi falucskáról, ahol nincs villany, televízió, újság, Snickers szelet, fél évig se ki, se be, de az ott lakók mégsem boldogtalanok. 

 

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés