CoolPolitika.hu

Ukrajna is jóspolippal erősít

2011  //  Ápr  //  01  //  MTI

Ukrajna is jóspolippal erősítAz ukrajnai Alusta Akvárium saját polipot szerzett be, amely majd megjósolja a 2012-es futball Európa-bajnokság meccseinek eredményeit.

Viktor Zsilenko, az intézmény igazgatója elmondta, a Pavlik névre keresztelt polipnak az akvárium személyzete "megtanítja, hogyan jósoljon úgy, mint a németek polipja, Paul". A 2010 októberében a németországi Oberhausen See Life Centerben elpusztult Paul a dél-afrikai foci-világbajnokság sztárjává vált, miután sorban megjósolta a németek meccseinek győzteseit és a döntő kimenetelét.

 

Pavlik nem mindennapi állat: csupán 300 grammot nyom, mégis képes megemelni az akvárium dekorációját - karjai segítségével tíz kilogrammot is felemel - mondta el Zsilenko. A Szingapúrból érkezett állat első "vizsgája" április 4-én lesz, amikor a Saktar Donyeck ukrán csapat játszik Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés