CoolPolitika.hu

Újraválasztották a namíbiai elnököt

2009  //  Dec  //  06  //  MTI

Újraválasztották a namíbiai elnökötA szavazatok több mint 75 százalékával újraválasztották Hifikepunye Pohamba elnököt, a kormányzó Namíbia Délnyugat-afrikai Népi Szervezete (SWAPO) pedig megőrizte kétharmados többségét a parlamentben - ismertették péntek este a november végi namíbiai választások hivatalos végeredményét a fővárosban, Windhoekben.

A november 27-28-án tartott elnökválasztáson Pohamba a szavazatok 76,4 százalékát kapta, az ugyanakkor tartott parlamenti választásokon pedig a SWAPO szavazataránya 75,3 százalékos volt - közölte a választási bizottság. A Hidipo Hamutenya egykori külügyminiszter alapította ellenzéki Összefogás a Demokráciáért és a Haladásért (RDP) végzett a második helyen a szavazatok 11,3 százalékával, a párt vezetője 11 százalékot kapott az elnökválasztáson.

 

Nyolc ellenzéki párt - a szavazatszámlálás lassúsága és több szabálytalanság miatt - megkérdőjelezte az eredményt. A konszenzuspárti politikus hírében álló 74 éves Pohamba 2004 óta van hivatalban az egykori német gyarmat, majd 1990-ig dél-afrikai gyámság alá helyezett dél-afrikai országban.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés