CoolPolitika.hu

Újabb robbantás volt Indiában

2008  //  Dec  //  02  //  coolpolitika

Újabb robbantás volt IndiábanLegkevesebb két ember életét oltotta ki, harminc másikat megsebesített egy személyvonaton elkövetett pokolgépes merénylet kedden India északkeleti részén - közölte egy illetékes.

A reggeli órákban történt az időzített pokolgéppel végrehajtott robbanás, az Asszám szövetségi állam központjától, Gauhátitól háromszáz kilométerre délre található Diphú vasútállomásán - mondta M.C. Szahu körzeti elöljáró. A szerelvény éppen a detonáció előtt érkezett meg az állomásra.

A sebesültek közül hárman válságos állapotban vannak.
  

Egyelőre senki sem vállalta a terrorakciót, de a hatóságok a Karbi Longri Nemzeti Felszabadítási Front nevű törzsi lázadó csoportra gyanakszanak, amely immár öt éve harcol az autonómiáért Asszámban. A feltételezések szerint nincs összefüggés a diphúi robbanás és a múlt heti, a legfrissebb hivatalos adatok szerint 188 halálos áldozattal és 313 sebesülttel járó mumbai (bombayi) terrorista támadások között - olvasható a hirado.hu-n. 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés