CoolPolitika.hu

Újabb ausztrál óceánjáró útja szakadt meg az új influenza miatt

2009  //  Jún  //  03  //  MTI

Újabb ausztrál óceánjáró útja szakadt meg az új influenza miattÚjabb ausztrál óceánjáró luxushajó útja szakadt meg kedden, miután Új-Kaledónia hatóságai megtagadták a jármű mintegy kétezer utasának partra szállását, mert közülük néhányon az új típusú influenza tünetei mutatkoztak - közölte a hajó tulajdonosa.

A Carnival amerikai hajótársaság szóvivője elmondta: a Dawn Princess luxushajó 13 napos csendes-óceáni körútja utolsó állomásán, a Franciaországhoz tartozó Új-Kaledónián szándékozott megállni, de a hatóságok nem engedték Lifou szigetén partra szállni az utasokat, mert közülük 4-5 emberen az új típusú influenza tünetei jelentkeztek. Ha bebizonyosodik a fertőzés, valószínűleg az összes utast és teljes személyzetet egy hétre egészségügyi vesztegzár alá helyezik, amint befutnak az ausztráliai Sydneybe.

 

Az elmúlt hetekben a Carnival két másik óceánjárójáról is új típusú influenzás fertőzéseket jelentettek. Az ausztrál hatóságok megszigorították az óceánjáró luxushajók egészségügyi vesztegzár alá vételére vonatkozó szabályokat, mert a korábbi fertőzések csapást mértek az iparágra. Közben Indiában megerősítették, hogy bizonyítottan az új influenzával fertőződött meg egy nő és a gyermeke, akik nemrégiben tértek haza az Egyesült Államokból. Ezzel együtt is azonban mindössze három esetet tartanak számon a dél-ázsiai országban.

 

Kínában kedden négy újabb esetet erősítettek meg, ezzel az ország szárazföldi részén 43-ra emelkedett az újinfluenzás esetek száma. A különleges közigazgatási területnek számító Hongkongban (Hong Kong) további 15 esetet tartanak számon.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés