CoolPolitika.hu

Újabb tömegmészárlás

2011  //  Feb  //  13  //  MTI

Újabb tömegmészárlásÚjabb tömegmészárlás történt az erőszak sújtotta Ciudad Juárez mexikói határvárosban ismeretlen fegyveresek behatoltak egy szórakozóhelyre, tüzet nyitottak a bent lévőkre, s megöltek hét nőt, illetve egy férfit.

A lövöldözésnek három sebesültje is van, állapotuk válságos - közölte Arturo Sando, a Chihuahua állam ügyészségének a szóvivője. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy kik voltak a támadók A határvárosban a Juárez és a Sinaloa drogkartellek vívnak a szó szoros értelmében élet-halál harcot befolyási övezetek megőrzéséért. A klánháború miatt Ciudad Juárez a világ egyik legveszélyesebb városának számít. Tavaly több mint 3000 ezer ember vesztette életét a bűnbandák leszámolásaiban a 1,3 millió lakosú városban.

 

Ezzel egy időben Mexikó középső részén fekvő Zacatecas államban a hadsereg katonái és fegyveres bűnözök vívtak tűzpárbajt. A katonák bejelentést kaptak arról, hogy fegyveresek jelentek meg Tabasco városában, s amikor nyomozni kezdtek ez ügyben, tüzet nyitottak rájuk. A védelmi minisztérium közleménye szerint a lövöldözésben nyolc bűnöző és egy katona meghalt, illetve két katona megsebesült. A katonák hat lőfegyvert, három adóvevőt és két golyóállómellényt foglaltak le a helyszínen az incidens után. Zacatecas állam a Sinaloa drogkartell befolyása alatt lévő terület, illetve egy olyan térség között fekszik, amely ellenőrzéséért a Gulf és Zetas nevű bűnbandák versengenek.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés