CoolPolitika.hu

Újabb munkanélküliségi rekord

2010  //  Nov  //  13  //  MTI

Újabb munkanélküliségi rekordÚjabb rekordot döntött a munkanélküliség Görögországban augusztusban, mert a kormány kiadáscsökkentő intézkedései egyre jobban megbénítják az ország gazdaságát.

A statisztikai hivatal csütörtökön közzétett adatai szerint a ráta 12,2 százaléka nőtt a júliusi 12 százalékról, és ezzel a havi adatgyűjtés kezdete, 2004 óta a legmagasabb szintet érte el. Az állástalanok száma 613 ezerre szökött fel, így 35 százalékkal voltak többen, mint 2009 augusztusban. A görög munkanélküliség - amely 2,2 százalékponttal haladja meg az uniós átlagot - egyike a legnagyobbaknak, csupán Spanyolországban, Szlovákiában és Írországban több az állástalan. A fiatalok szenvednek leginkább a munkanélküliségtől: a 15-24 évesek között több mint 30 százaléknak nincs állása, a 25-34 éves korcsoportban meghaladja a 16 százalékot a munkanélküliség.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés