CoolPolitika.hu

Újabb amerikai szankciók

2012  //  Ápr  //  23  //  MTI

Újabb amerikai szankciókSzankciókat és vízummegtagadást rendelt el Barack Obama amerikai elnök azon cégekkel és magánszemélyekkel szemben, akik olyan technológiai know-how-val, komputerekkel és egyéb berendezésekkel látják el Szíriát és Iránt, amelyek segítik e két ország rezsimjét az elnyomás gyakorlásában.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a két országban súlyosan megsértik az emberi jogokat a kommunikációs hálózatok zavarása, az ellenzéki aktivisták követésére alkalmas technikai eszközök és a technológia rossz szándékú alkalmazása révén. Az intézkedéseket Barack Obama az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumában jelentette be. Az elnök nyilatkozatát követően az amerikai pénzügyminisztérium hét iráni és szíriai kommunikációs vállalat, illetve hírszerzési szervezetnek az illetékességébe tartozó kintlévőségeit fagyasztotta be, és megtiltotta az amerikai állampolgárok számára, hogy üzleti kapcsolatot tartsanak fenn velük.

 

A hét, szankciókkal sújtott intézmény és személy közül hat - az iráni Forradalmi Gárda, a rendőrség, a hírszerzési minisztérium, valamint a szíriai hírszerzés főnöke, az irányítása alatt álló szervezet, és az állami mobiltelefon-vállalat - ellen már korábban is foganatosítottak amerikai büntetőintézkedéseket. Az új szereplő a listán az iráni Datak Telecom internetszolgáltató vállalat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés