CoolPolitika.hu

Új uniós autós biztonsági szabályok

2012  //  Okt  //  31  //  MTI

Új uniós autós biztonsági szabályokÚj biztonsági felszerelésekkel kell ellátni a 2012. november 1. után engedélyezett autótípusokat, hogy azok megfeleljenek a 2009-ben elfogadott úgynevezett általános biztonsági szabályozásnak - tudatta szerdán az Európai Bizottság.

A jogszabály kötelezően előírja például, hogy az autók hátsó üléseinek elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy megakadályozzák, hogy a csomagok egy esetleges ütközéskor az utastérbe kerüljenek. Kötelező lesz a keréknyomás-figyelő, és egy olyan kijelző is, amely a sebességfokozatot mutatja. A brüsszeli testület az új szabályoktól a balesetek számának csökkenését várja, de a változások között olyan is van, amelytől azt remélik, hogy környezetkímélőbbé teszi a közúti közlekedést. A bizottság azt is tudatta, hogy 2014-től az új szabályok minden olyan új autóra vonatkoznak majd, amelyet az Európai Unióban terveznek értékesíteni.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés