CoolPolitika.hu

Új nyom Madeleine ügyében

2010  //  Máj  //  03  //  MTI

Új nyom Madeleine ügyébenElképzelhető, hogy új nyomot találtak, ezért az éppen három éve eltűnt kislányuk, Madeleine keresésének folytatását kérik a rendőrségtől a McCann szülők Nagy Britanniában.

A 2007. május 3-án Portugáliában eltűnt kislány szülei szerint magánnyomozójuk új információkkal szolgált, amelyeknek végére kell járni, és más területek is vannak, ahol fontos nyomok lehetnek. Gerry McCann az évforduló közeledtével keserűen jegyezte meg, hogy sem a brit, sem pedig a portugál rendőrség nem nyomoz már kislánya ügyében.

 

-Kérdés, hogy megtettek-e mindent, ami lehetséges. A válasz nem - fogalmazott a 41 éves férfi. -Be kell látnunk, nincsenek olyan erőink mint a rendőrségnek, hogy kövessük a nyomokat - tette hozzá. A kis Madeleine röviddel negyedik születésnapja előtt tűnt el a Portugália déli részén fekvő Algarve üdülőhelyről, míg szülei egy étteremben vacsoráztak. A McCann család példátlan nemzetközi kampányba kezdett a kisgyerek felkutatására, mindezidáig érdemi eredmény nélkül.

 

A portugál rendőrség egy ideig a szülőket is gyanúsítottként kezelte, úgy vélték, a házaspár okozta a kislány halálát, majd megpróbálta eltussolni az ügyet. A dél-európai ország nyomozóhatósága 2008 júliusában végül lezárta a nyomozást. McCannék pert indítottak Goncalo Amaral nyomozó ellen, aki könyvben írta meg az ügyet. A kötet végül nem jelenhetett meg.

 

A szülők még mindig bíznak abban, hogy a kislány előkerül. -Nem adjuk fel, míg meg nem találunk - ígérte a házaspár. A család élete három évvel a történtek után - a körülményekhez képest - visszatért a normális kerékvágásba. Újra tudjuk élvezni az életet - mondta Kate McCann, Madeleine anyja. Ez pedig jó Madeleine-nek és testvéreinek, az ötéves ikreknek is - fűzte hozzá.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés