CoolPolitika.hu

Tüntetőket vittek el a rendőrök

2012  //  Okt  //  07  //  MTI

Tüntetőket vittek el a rendőrökMíg hívei egymást felülmúlni igyekeznek a 60. születésnapját ünneplő orosz államfő köszöntésében, ellenzői közül többeket elvittek a rendőrök egy vasárnapi moszkvai akcióról.

A Roszagit elnevezésű szervezet Búcsúztassuk el a nyugdíjas nagypapát elnevezéssel hirdette meg akcióját, amelyre azonban nem kapott engedélyt. Oroszországban hatvan év a nyugdíjkorhatár a férfiak esetében. A lenta.ru hírportál jelentése szerint a hatóság képviselői szinte azonnal elvitték az elnöki hivatal szomszédságában mindazokat, akik a szervezők felhívására "a nyugdíjas években szükséges használati tárgyakkal" megjelentek az Iljinszka téren.    A Szlon (Elefánt) című internetes újság munkatársa egy gereblyével, egy másik résztvevő a Putyin ellen fellépő Pussy Riot együttest jelképező három színes maszkkal, Vagyim Korovin, a Roszagit alapítója pedig egy csíkos börtönruhával jelent meg, amelyre Putyin nevét varrták. Rajtuk kívül az állami Ria Novosztyi újságíróját is lefogták a rendőrök.

 

A slon.ru portál közölte, hogy Taganrogban botrányt keltett, hogy a települési önkormányzat oktatási bizottsága még szeptember végén felszólította az iskolákat, hogy 100 gyermekrajzot készíttessenek a kormányzó Egységes Oroszország párt ifjúsági szervezete, a Molodaja Gvargyija (Ifjú Gárda) Vlagyimir Putyint köszöntő akciójára.    Az Ifjú Gárda honlapján elhelyezett videoköszöntőben csinos fiatal lányok kívánnak boldog születésnapot a 60 éves orosz államfőnek. A Kreml által alapította Nasi mozgalom Moszkva egyik elit szórakozóhelyén, a Barbados klubban Negyedik ciklus címmel tart esti összejövetelt, minthogy a májusban megkezdődött harmadik elnökség után még egyet kíván az államfőnek. Észak-Oszétiában 4150 méter magasra, a Kaukázus egyik még névtelen csúcsára feszítették ki az orosz államfő 24 négyzetméteres fotóját. A köztársasági hegymászó szövetség elnöke azt is hírül adta, hogy a csúcsot Vlagyimir Putyinról szeretnék elneveztetni.

 

A Gazprom televíziója, az NTV úgynevezett emberközeli riportműsort készített a jubiláló államfőről, és azt is hírül adta, hogy külföldről és belföldről egyaránt özönlenek a Putyinnak címzett üdvözlő táviratok.    Dmitrij Medvegyev kormányfő a köszöntésen kívül egy könyvritkaságot ajándékozott Putyinnak: Alekszandr Benua orosz festő, művészettörténész, kritikus 1910-ben írt könyvét a Szentpétervár közelében fekvő Puskinóban lévő Carszkoje Szelóról. Bírálói gyakran nevezik a május 7-én harmadszorra is államfőnek beiktatott politikust Putyin cárnak.

(Források:www.lenta.ru /news/2012/10/07/happybdayinmoscowwww.slon.ru/fast/russia/v-taganroge-u-shkol-trebovali-detskie-risunki-k-yubileyu-putina-835746.xhtmlwww.mger2020.ru/nextday/2012/10/07/39219www.nashi.su/news/37836)

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés