CoolPolitika.hu

Tüntetők állták el a francia külügyminiszter útját

2011  //  Jan  //  22  //  MTI

Tüntetők állták el a francia külügyminiszter útjátDühös palesztin tüntetők próbálták megakadályozni pénteken az erezi átkelőhelynél, hogy Michele Alliot-Marie francia külügyminiszter Izraelből a Gázai övezetbe jusson.

A több tucatnyi tiltakozó - Izraelben bebörtönzött palesztinok hozzátartozói - a konvoj elé feküdtek az úton, egyesek felugráltak a miniszter asszony autójára, mígnem az övezetet uraló Hamász iszlamista szervezet rendőrsége szétoszlatta őket, s a konvoj továbbhaladhatott. A tüntetőket az dühítette fel, hogy Alliot-Marie előző nap Izraelben kiállt Gilád Salit izraeli katona mellett, akit a Hamász 2006 óta fogva tart a Gázai övezetben. Számi Abu Zuhri, a szervezet szóvivője szerint a francia miniszter szavai "Izrael iránti teljes elfogultságot" tükröztek.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés