CoolPolitika.hu

Továbbra is optimisták a munkaadók

2011  //  Sze  //  14  //  MTI

Továbbra is optimisták a munkaadókA növekvő bérköltségek és a nemzetközi gazdaság gyengélkedése ellenére is kedvezőek a kilátások a kínai munkaerő-piacon. Az év utolsó hónapjaiban a munkáltatók csaknem egyharmada bővítést tervez - derül ki a Manpower felméréséből.

A negyedik negyedévben a kínai vállalatok 29 százaléka bővíteni kívánja munkahelyeinek számát, s csupán 4 százalékuk tervez létszám-leépítést - derül ki a Manpower nemzetközi munkaerőszervezési vállalat kedden kiadott jelentéséből. A több mint 4300 megkérdezett kínai vállalat a külföldi exportpiacok és a nemzetközi gazdaság gyengesége ellenére is optimistának ítéli meg az idei kilátásokat, elsősorban a szolgáltatások, a szállítás, a termelőipar, kis- és nagykereskedelem terén aktív cégek kívánják munkaerő-állományukat bővíteni. A növekvő nyersanyagárak és bérek, valamint a júliusban hároméves csúcson, 6,5 százalékon tetőző infláció miatt ugyanakkor a kis- és közepes vállalkozások túlnyomó többsége a tervezett munkahelyteremtés elhalasztása mellett döntött, s vár, míg a belső és külső körülmények kedvezőbbé nem válnak.

 

Az év utolsó hónapjaiban a kisebb városokban, így például Hangcsouban (Hangzhou), Szucsouban (Suzhou) vagy Vuhanban (Wuhan) lesz könnyebb munkát találni, míg a nagyvárosokban: Pekingben, Sanghajban vagy Kuangcsouban (Guangzhou) ugyan növekszik majd a munkahelyek száma, de a korábbinál szerényebb mértékben - áll a jelentésben. Az ázsiai térségben egyébként Tajvan, India és Szingapúr tervez legnagyobb mértékben munkahely-bővítést, elsősorban a szolgáltató szektorban. Az előrejelzés szerint legkevésbé Japánban nő majd az állások száma, de ott is stabil marad a munkaerő-piac.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés