CoolPolitika.hu

Indiai tragédia: nőtt az áldozatok száma

2008  //  Okt  //  02  //  coolpolitika

Indiai tragédia: nőtt az áldozatok számaA legfrissebb, csütörtöki rendőrségi adatok szerint legkevesebb 224 zarándokot tapostak agyon két nappal korábban egy hindu templomban támadt tülekedésben az India nyugati részén fekvő Rádzsasztán államban.

A tragédia a történelmi emlékhelyeiről messze földön híres Dzsodhpur XV. századból való Csamunda hindu templomában történt, amely egy erőd közepén áll.

A tömegszerencsétlenséget az okozta, hogy egy belső fal leomlott, maga alá temetve több zarándokot, de közben pánik tört ki, s egymást taposták halálra a menekülni próbálók. Mint a szemtanúk elmondásából kiderült, a hívek azt hitték, hogy pokolgépes merénylet történt. A szentélyben és körülötte közel 25 ezren zsúfolódtak össze a tragédia időpontjában.

Indiában nem ritka, hogy emberek halnak meg tolongás közepette vallási ünnepeken. Augusztus elején legkevesebb 145 embert, többségükben nőt és gyermeket tapostak agyon egy hindu templomnál India északi részén. A tragédiát az okozhatta, hogy a heves esőzés miatt több kő meglazult a hegyen lévő templom felé vezető szűk lépcsős út mentén, és nyolc-tíz darab lehullott. A zarándokok menekülni kezdtek lefelé, közben kidőlt egy út menti vaskorlát. Az acélszerkezet nem bírta ki a tömeg nyomását, a földre került zarándokokon pedig átgázoltak a többiek.

 

(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés