CoolPolitika.hu

Tom Waits a rock and roll halhatatlanja lesz

2010  //  Dec  //  26  //  MTI

Tom Waits a rock and roll halhatatlanja leszAlice Cooper, Tom Waits és Neil Diamond is bekerül 2011-ben a rock and roll halhatatlanjainak csarnokába, a Bon Jovi és a Beastie Boys zenekarnak azonban még várnia kell erre az elismerésre.

Nyilvánosságra hozták New Yorkban, kit tart érdemesnek a szakmai zsűri a tizenötös jelöltlistáról érdemesnek arra, hogy 2011-ben megörökítsék a rock and roll halhatatlanjai között.    A tizenöt jelölt között volt Alice Cooper, a Bon Jovi, a Beastie Boys, Neil Diamond, Donovan, Laura Nyro, Donna Summer, Chuck Willis, a Chic, Dr. John, a J. Geils Band, LL Cool J, Darlene Love, Joe Tax és Tom Waits. A kiválasztottak közé végül Alice Cooper, Neil Diamond, Darlene Love, Dr. John és Tom Waits került. Valamennyiüket 2011. március 14-én a New York-i Waldorf Astoria hotelben egy koncertekkel kísért ceremónia keretében iktatják be.

 

A rock and roll halhatatlanjai közé azok az együttesek, előadók kerülhetnek, akiknek első lemezét legalább 25 éve adták ki. Halhatatlan lehet olyan legendás személyiség is, aki jelentős mértékben járult hozzá a műfaj fejlődéséhez. Így a zenészeken kívül kiadók, producerek, zeneszerzők és szövegírók is helyet kaphatnak a csarnokban.    Tavaly Iggy Pop és a Stooges, az ABBA, a Genesis, a Hollies és Jimmy Cliff került be a halhatatlanok közé. A rock and roll legendás alakjainak 1995-ben hoztak létre múzeumot az Ohio állambeli Clevelandben, a létesítményt világsztárok avatták fel.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés