CoolPolitika.hu

Több százmillióval lépett le egy volt pártvezető

2012  //  Aug  //  28  //  MTI

Több százmillióval lépett le egy volt pártvezetőAz északkelet-kínai Liaoning tartomány egyik volt városi párttitkára a gyanú szerint 200 millió jüannal (7 milliárd forint) távozott az országból - jelentette weboldalán a kínai központi pártlap.

Fengcseng (Fengcheng) város első embere valószínűleg április-május környékén hagyta el Kínát. A volt párttitkárt, Vang Kuo-csiangot (Wang Guoqiang) posztjáról, miután korrupciós ügybe keveredett, leváltották, majd a városi építkezési vállalat élére került. A kínai média egy magas rangú rendőrtiszt korrupciós ügyéről is beszámolt. A Kanton (Guangzhou) városi közbiztonsági hivatal igazgatóhelyettesének ügyében egyelőre a kommunista párt helyi fegyelmi szerve jár el.

 

Az 55 éves Ho Csinget (He Jing) a hírek szerint 2003 és 2005 között kerületi rendőrkapitányként vesztegették meg. Az ügyben csaknem húsz rendőrt hallgattak ki, további részletek egyelőre nem ismeretesek.    A Kínai Kommunista Párt (KKP) fegyelmi-ellenőrző bizottságának elnöke nemrégen egy értekezleten azt hangoztatta, hogy egy új, "dinamikus és hosszú távra szól stratégiai projekt" keretében kell folytatni a korrupcióellenes harcot az országban. A KKP közelgő 18. kongresszusa "új utakat-módokat fog találni arra, hogy gátat vessen a korrupciónak most és a jövőben" - hangoztatta akkor a pártvezető.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés