CoolPolitika.hu

Több millió schillinget váltottak be euróra

2011  //  Okt  //  04  //  MTI

Több millió schillinget váltottak be euróraTöbb millió schillinget váltottak euróra az osztrákok az idén, az euró bevezetése utáni tizedik évben is.

Mintegy 35 millió schilling gyűlt össze az Osztrák Nemzeti Bank országjáró akciója keretében július eleje és szeptember vége között. Az Euró-busznak nevezett mobil gyűjtőállomásnál díjmentesen megszabadulhatnak feleslegessé vált régi érméiktől és bankóiktól az osztrákok. Emellett egész évben beváltják a régi osztrák fizetőeszközt a nemzeti bank fiókjaiban is. Megközelítőleg 13,75 schilling ér egy eurót. A bank közleménye szerint több mint 48 ezren keresték fel az Euró-buszt 68 várost érintő körútja során. Alsó-Ausztria tartományban váltották be a legtöbb schillinget. Egyedül a tartomány központjában St. Pöltenben 1,2 milliót cseréltek a régi osztrák pénzből euróra. A közös európai fizetőeszköz ausztriai bevezetése, 2002 óta összesen közel félmilliárd schillinget - 35,6 millió euró - gyűjtöttek be és cseréltek euróra az Euró-busz akciók során. Egy ügyfél átlagosan 1436 schillinggel kereste fel a kerekeken guruló átvevőhelyet.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés