CoolPolitika.hu

Több lengyel városban tiltakoztak a taxisok

2012  //  Máj  //  23  //  MTI

Több lengyel városban tiltakoztak a taxisokTöbb lengyel nagyvárosban taxisok százai tiltakoztak a szabályozott szakmák számának csökkentése ellen szerdán, megbénítva a városi közlekedést a legnagyobb csúcsforgalomban.

A közel 500 tüntető Varsó több pontjáról csaknem lépésben haladó libasorban közelítették meg a központban található parlament épületét, amelyben éppen ülésezett a két ház. A törvényhozás épülete előtt dudálva, sípolva hatalmas hangzavart keltettek, majd vécépapírral dobálták az épület előtti teret. A taxisok attól tartanak, hogy ha szakmájuk kikerül a szabályozottak sorából, munkájuk nem fizetődik ki, és csökken a szolgáltatások színvonala, mert dömpingárakkal törnek be a piacra a fiatal, nem szakképzett, rozoga gépkocsikkal rendelkező vezetők. Sokan hangsúlyozták, hogy az igazságügyi miniszter törvénymódosítási javaslata veszélyezteti az ügyfelek biztonságát is.

 

Az új jogszabály értelmében a taxisok számára már nem lenne kötelező az a vizsgával záruló képzés, amelyen egyebek között a város topográfiai ismeretét sajátítják el. A büntetlen előélet továbbra is követelmény maradna. Jaroslaw Gowin tárcavezető szerdai rádiós bejelentése szerint a szakmai vizsgák esetleges megszervezéséről a helyi önkormányzatok döntenének. Az Európai Unióban Lengyelországban van a legtöbb, 380 szabályozott szakma. Az új jogszabályok csaknem 250 esetében megszüntetnék a vizsgakötelezettséget, vagy megváltoztatnák annak szabályait.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés