CoolPolitika.hu

Több ezer ember elveszíti lakhelyét

2010  //  Máj  //  18  //  MTI

Több ezer ember elveszíti lakhelyétTöbb mint 15 ezer embert új lakóhelyre telepítenek Kínában, hogy egy állami szeszüzem megőrizhesse termékei magas minőségét - jelentették a helyi hatóságok hétfőn.

A Kína délnyugati részén lévő Kujcsou (Guizhou) tartomány egyik városában, Moutaiban (Moutai) működő, elsősorban borgyártásra specializálódott állami cég, a Kweichow Moutai egyedülálló technológiájának, a környék klímájának és növényzetének tulajdonítja termékei kiváló minőségét. A sűrűn lakott kínai város mostanában azonban a levegő szennyezettségétől és a vízellátás problémájától is szenved, ami gátat szab a vállalat terjeszkedésének, továbbá a termékek által eddig képviselt színvonalat is veszélybe sodorhatja - állította Liu Csiang, a Kweichow Moutai környezeti osztályvezetője. A környéken lakók kitelepítése e megfontolások alapján elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyártott nedűk minőségét meg lehessen őrizni.

 

Az áttelepítés még tavaly novemberben vette kezdetét, és a tervek szerint ez év végére már 5 ezer városlakóval kevesebb lesz a gyár közelében, hat év múlva pedig Moutai város jelenlegi lakosságának több mint kétharmada, összesen 15 ezer ember költözik új otthonba, mintegy tíz kilométerre jelenlegi lakóhelyétől, Új-Moutai városába.    A vállalattal való kitüntetett bánásmód oka, hogy a cég legfőbb büszkesége, a világpiacon Maotai néven értékesített szeszesital a nemzetközi diplomáciai eseményeken kínai részről az egyik leggyakrabban átadott állami ajándék.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés