CoolPolitika.hu

Titkosan kezelt UFO-aktákat hoztak nyilvánosságra

2010  //  Feb  //  19  //  MTI

Titkosan kezelt UFO-aktákat hoztak nyilvánosságraTöbb mint hatezer oldalnyi, eddig titkosan kezelt UFO-aktát hozott nyilvánosságra a brit védelmi minisztérium.

Az 1994 és 2000 között keletkezett iratok több száz azonosítatlan repülő objektum észleléséről tartalmaznak különböző beszámolókat. Az UFO-leírások között szerepel egy londoni rendőr 1999 március 10-i bejelentése, amely szerint a Chelsea angol labdarúgóklub Stamford Bridge-i stadionja fölött lebegett hangtalanul egy sárga négyzet, majd rombusz alakúvá formálódó tárgy.

 

A védelmi minisztérium a brit nemzeti archívummal együttműködve hároméves program keretében hozza nyilvánosságra és tölti fel az internetre az ilyen és ehhez hasonló szokatlan megfigyelésekről készült jelentéseket. Szakértők szerint a közzétett dokumentumok jól mutatják, hogy miként változtak az UFO-leírások az utóbbi fél évszázadban a közönségsikert arató kulturtermékek, például a kedvelt X-akták tévésorozat hatására. Az 1940-50-es években általában még kerek, csészealj formájú tárgyakról számoltak be, az utóbbi időben azonban a háromszögletű, sarkaiknál világító fekete tárgyak lettek gyakoribbak a "megfigyeléseknél".

 

David Clarke UFO-szakértő magyarázata szerint az ötvenes években a legnagyobb technikai ugrásnak azt gondolták, hogy egy kerek repülő egyszer majd képes lesz függőlegesen felszállni, és pontosan ez volt az az időszak, amikor az emberek "repülő csészealjakat" kezdtek el látni - olvasható a The Daily Telegraph (http://www.telegraph.co.uk) online kiadásában.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés