CoolPolitika.hu

Titkos fegyverraktárra bukkantak Szerbiában

2009  //  Aug  //  21  //  MTI

Titkos fegyverraktárra bukkantak SzerbiábanA szerb rendőrség jelentős mennyiségű illegális fegyverre bukkant szerdán az ország Koszovóval határos déli részén. A fellelt fegyverek között páncéltörő rakétavetők és aknavetők is vannak - jelentette be a szerb belügyminiszter.

A fegyverek a Presovo-völgybeli Konculj faluban, egy föld alatti üzemanyagtartályban voltak elrejtve. A falu közel van egy olyan településhez, Bujanovachoz, amely a térség három albán többségű falvának egyike. Bujanovac környékén támadták meg ismeretlen tettesek július végén robbanószerrel a szerb biztonsági erőket, és sebesítették meg azok négy tagját.    A fegyverraktárra egy rendőrjárőr bukkant rá, amelynek albán nemzetiségű rendőrök is tagjai. Pontosan három aknavetőt, hat rakétavetőt, több tucatnyi kézigránátot és aknát, valamint mintegy százezer lőszert találtak - közölte a belgrádi belügyminisztérium.

 

Az ügy kivizsgálásával megbízott bíró, Stanisa Mihajlovic terrorista szervezkedésről beszélt a B92 rádióban, mert - mint mondta - a fegyverek jó állapotban vannak. A fegyverraktárral kapcsolatos vizsgálatban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselői is részt vesznek - tette hozzá a minisztérium.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés