CoolPolitika.hu

Titanic: a szemtelen amerikaiak maradtak életben

2009  //  Jan  //  19  //  coolpolitika

Titanic: a szemtelen amerikaiak maradtak életben A rámenősség és a komplexusok teljes hiánya miatt menekült meg az amerikai utasok többsége, amikor a Titanic a jéghegynek ütközött - legalábbis ezt állítják ausztrál kutatók, aki szerint az Egyesült Államokból származó hajótöröttek mindenféle aggodalom nélkül szemtelenkedtek a mentőcsónakokba, míg a britek kitartóan vártak a sorukra, sőt, volt, aki átadta a helyét.

(Fotó: newsru.com)

 

A David Savage pszichológus vezette csoport kimutatta, hogy a brit hajótöröttek rendkívüli módon udvariasak voltak még akkor is, amikor már a halál torkában voltak. A legtöbbjük itt is betartotta az etikettet, ami az amerikaiak számára érthetetlen volt - írja a Brisbanetimes.com.au.

A kutatások kimutatták, hogy néhány népcsoportnál a szociális normák és az önzetlenség olyannyira erős tulajdonságok, hogy még életveszélyben is működnek.

 

Az óceánjáró 1912. április 10-én déli 12 órakor indult el Southampton kikötőjéből New York felé az úszó palota 2207 utassal.

A Titanic a katasztrófa előestéjén több jégjelentést is kapott, hasonló útvonalon haladó hajóktól. A távírászok túlterheltsége miatt azonban ezek egy része nem jutott fel a hídra az ütközés előtt. Mindazonáltal Smith kapitány és a tisztek is tudtak a veszélyzónáról, máig nem tisztázott, hogy miért nem csökkentették a szokásoknak megfelelően a sebességet.

Egyes források szerint 1494,más forrás szerint 1517 ember veszett oda. Az első osztályon utazók közül a nőknek 94 százaléka, a férfiaknak 31 százaléka menekült meg.
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés