CoolPolitika.hu

Timosenko szavazott

2012  //  Okt  //  28  //  MTI

Timosenko szavazottA harkivi kórházban fekvő Julija Timosenko volt ukrán kormányfő vasárnap délután leadta a szavazatát a parlamenti választások egyik mozgó szavazatszedő bizottsága előtt.

A mozgóurna vasárnap délután öt óra körül érkezett meg a kórházba, amelyben a hét év börtönbüntetését töltő Timosenkot ápolják. Jan Urban Ericsson, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelője megerősítette az Ukrinform hírügynökségnek, hogy Timosenko rendben leadta szavazatát. Elmondta, hogy több mint egy órát töltöttek az épületben a helyi választási bizottság tagjaival, mert sokáig tartott a biztonsági ellenőrzés. Napokig nem lehetett biztosan tudni, hol adja le a voksát az ellenzéki politikus, és biztosítják-e neki egyáltalán a szavazás lehetőségét. Vasárnap reggel a Narancsos Forradalom Résztvevőinek Koalíciója nevű szervezet még azt állította, hogy Timosenkot titokban átszállítják a kórházból a női börtönbe, hogy szavazhasson.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés