CoolPolitika.hu

Tilos a vízpazarlás

2012  //  Aug  //  15  //  MTI

Tilos a vízpazarlásBírsággal bünteti az ivóvíz pazarlását a toszkánai Scarlino polgármestere, aki a rendkívüli szárazságban a Nagyboldogasszony napi "locsolást" is betiltotta.

Mint közölték, 50 eurós bírságot kockáztatnak azok a fiatalok, akik vízzel teli léggömbökkel és nejlonzacskókkal bombázzák egymást Scarlino főterén. A Nagyboldogasszony ünnepén szokásos vízi háborút a polgármester Maurizio Bizzarri tiltotta le. "Kényszerintézkedésről van szó. Augusztus elejétől súlyos vízhiánnyal küzdünk, ezért muszáj korlátozni az ivóvíz felesleges fogyasztását. Bízom polgártársaim józanságában és abban, hogy senkit sem kell megbírságolni" - nyilatkozta a polgármester a sajtónak. A kánikula okozta rendkívüli szárazságban egész Toszkánában és Itália számos más tartományában is korlátozások léptek életbe a vízfelhasználásban. Kivételt az Adriai-tenger partján fekvő Rimini strandjai jelentenek, ahol az olasz fiatalok az idén sem mondtak le az augusztus 15-i "locsolásról".

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés