CoolPolitika.hu

Testszkenner vita

2010  //  Jan  //  01  //  COOLPOLITIKA

Testszkenner vitaSikertelen légitámadás történt egy amerikai légitársaság gépe ellen. Ez az esemény újra felvetette a reptereken zajló biztonsági ellenőrzések kérdését.

Míg a brit kormány testszkennerek bevezetését tervezi minden egyes reptéren, addig a francia belügyminiszter, Brice Hortefeux szerint az Európai Unió határain beblül is szigorítani kellene az ellenőrzéseket. Nagy-Britanniában a lehető leggyorsabban szeretnék bevezetni a testszkennereket, nem csak a nemzetközi reptereken.

 

A baj csak az, hogy az ilyen jellegű átvilágítás használatát tiltják a törvények. A gép úgy működik, hogy sugarai áthatolnak a ruhákon, és tulajdonképpen a meztelen emberi testről készült vetültet jelenik meg három dimenzióban a képernyőn. A másik probléma pedig az, hogy egy ilyen gép beszerelése és működtetése is nagyon drága. -Valóban merültek fel problémák a gépek költségeivel és a törvénnyel kapcsolatban is- ismerte el Alain Johnson brit belügyminiszter a BBC Four rádiónak. -De feltett szándékunk bevezetni ezt a technológiát olyan hamar, amennyire csak lehet.

 

A szkennereket már tesztelték a londoni Heathrow repülőtéren, és októberben Manchesterben is. A francia belügyminiszter javasolta, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadás óta bevezetett biztonsági rendszer az EU-ban is lépjen életbe. Így az utasokat nem csak a reptéren ellenőriznék először, hanem már a jegyfoglaláskor megadott részletes információk is eljutnának a repterekre. 

(CoolPolitika) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés