CoolPolitika.hu

Testsúly alapján fizetnék a buszsofőröket

2010  //  Nov  //  06  //  MTI

Testsúly alapján fizetnék a buszsofőröketMinél karcsúbb, annál több pénzt keres: a jövőben ez alapján adna fizetést sofőrjeinek egy litván autóbusz-vállalkozás.

A Siauliai városban több mint száz buszvezetőt foglalkoztató Busturas cégnél már vizsgálják a munkatársak magasság és súly alapján mért testtömegindexét (BMI) - mondta el Elena Diniene, a helyi szakszervezet képviselője. A fizetést a dolgozó BMI-je, egészségügyi profilja és vérnyomása alapján számolják ki.    A szakszervezet élesen elítéli a vállalkozás terveit és "gúnyolódásként" értékeli.

 

Elmondásuk szerint az érdekvédelmi szervezet bíróság elé citálja a céget, amennyiben nem áll el a testsúly alapján való fizetés bevezetésétől. Vilius Lauzikas, a Busturas vezetője azonban ragaszkodik a szokatlan koncepcióhoz. A Siauliu Krastas című helyi lapnak nyilatkozva elmondta, "csupán az egészséges életmódra akarnak ezzel ösztönözni".

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés