CoolPolitika.hu

Tenger alatti szálloda épül

2012  //  Máj  //  11  //  MTI

Tenger alatti szálloda épülTenger alatti szálloda épül lengyel tervek alapján Dubajban: az elképzelések szerint a vendégek a tengerszint alatt 10 méter mélyen elhelyezett diszkosz alakú lakrészben bérelhetnek szobákat.

Az Egyesült Arab Emírségekben (EAE) épülő 120 millió dollár értékű beruházás tervei a tengermelléki Gdansk műszaki egyetemén készültek. A http://www.deep-ocean-technology.com/ honlapon megtekinthető Water Discus Hotel fő alkotóeleme egy csaknem 1000 négyzetméteres víz alatti modul, amelyben 21 hangszigetelt vendégszobát alakítanak ki egy, szintén felszín alatti búvárközpont közvetlen szomszédságában. A lakosztályok speciális világítással rendelkeznek és panorámaablakaik szükség esetén különböző transzparenciájú redőnyökkel is besötétíthetők.

 

A tenger alatti világ rajongói a szobákhoz tartozó távvezérelt járművek segítségével kutathatják fel a tengerfenék zegzugait, így víz alá sem kell merülniük a helyi fauna és flóra titkainak megismeréséhez. A tervek szerint a szállodai részt a tengerfenékhez három erős oszloppal rögzítik, a komplexum vízfelszín feletti, szintén diszkosz alakú moduljába pedig egy függőleges folyosó segítségével lehet feljutni lifttel vagy lépcsőn. A vendégek biztonsága érdekében veszély esetén a szálloda önállóan felmerül a felszínre, míg a felszínen található kisebb modulok mentőjárműként is használhatók.

 

A beruházásért felelős cégek elképzelései szerint a projekt a turisztikai és szállodai szolgáltatások új fejlesztési irányán kívül lehetőséget nyújt a víz alatti természetvédelem kiépítésére: a szállodában a tengeri ökoszisztémák védelmét szolgáló laboratóriumot is működtetnek egy új nemzetközi természetvédelmi kezdeményezés keretében.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés