CoolPolitika.hu

Telítettek a börtönök az új alkoholtörvény miatt

2011  //  Jan  //  19  //  MTI

Telítettek a börtönök az új alkoholtörvény miattAz új kenyai alkoholtörvény komoly fejfájást okoz az igazságszolgáltatásban: a kelet-afrikai ország több börtönében is megteltek a cellák.

A The Standard című lap keddi száma szerint ugyanis azok a szabálysértők, akik nem tudják kifizetni a harmincezer schillinges (75 ezer forintos) pénzbüntetést, börtönbe kerülnek. Nem sokkal karácsony előtt hozták a törvény, amely szerint alkoholt hétköznapokon csak 17 és 23 óra között szabad fogyasztani. Az alkohol vásárolása viszont a nap bármely szakában engedélyezett. A törvény sok kenyai - elsősorban a szállodatulajdonosok és vendéglősök - körében heves tiltakozásokat váltott ki. A vendéglátósok bíróságon emeltek panaszt a nekik súlyos anyagi veszteséget okozó jogszabály ellen.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés