CoolPolitika.hu

Teherán szerint bin Laden már rég halott volt

2011  //  Máj  //  11  //  MTI

Teherán szerint bin Laden már rég halott voltTeheránnak bizonyítékai vannak arra, hogy Oszama bin Laden betegségben halt meg, jóval azelőtt, hogy amerikai kommandósok megostromolták pakisztáni házát, s Washington hírt adott a terroristavezér haláláról - állította kedden Hejdar Moszlehi, a hírszerzési és biztonsági ügyek minisztere.

-Pontos információink vannak arról, hogy bin Laden már egy jó ideje meghalt betegségben - idézte a Fars iráni hírügynökség a minisztert. Moszlehi azt firtatta, hogy amennyiben az amerikai hadsereg és a hírszerzés valóban "letartóztatta vagy megölte" bin Ladent, akkor miért nem mutatták meg a tetemét, és miért dobták a tengerbe? Az iráni miniszter szerint bin Laden állítólagos megölése egy "színjáték" volt, amelyet a közelgő amerikai elnökválasztás miatt rendeztek, s hogy eltereljék a közvélemény figyelmét az Egyesült Államok rossz gazdasági helyzetéről.

 

Barack Obama amerikai elnök május 2-án jelentette be, hogy amerikai kommandósok a pakisztáni Abbotábád városában megölték Oszama bin Ladent. Az al-Kaida-vezér tetemét DNS-teszttel, illetve a holttesten végzett más vizsgálatok alapjánazonosították, majd a tengerbe dobták. Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai hírszerzési vezető a minap azt mondta, hogy a személyazonosság megállapításának hibalehetősége 1 a 11.800 billióhoz.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés