CoolPolitika.hu

Távolmaradt a kínai delegáció a világjátékokról

2009  //  Júl  //  17  //  MTI

Távolmaradt a kínai delegáció a világjátékokrólLátványos megnyitóval megkezdődtek a Világjátékok a tajvani Kaohsziungban.

Az olimpián kívüli sportágak világversenyének csütörtöki nyitányán - a magyar küldöttség tájékoztatása szerint - 30 ezer néző tapsolta végig a 98 ország sportolóinak bevonulását. A magyar csapat zászlóját Babicz Balázs strandkézilabdás vitte. Egy délutáni kiadós langyos eső ráijesztett a résztvevőkre, de a megnyitó kezdetére megszűnt az égi áldás, és jött a forró pára, így alaposan megizzadt mindenki a stadionban, ahol Ma Jing-zsou (Ma Ying-jeu) köztársasági elnök nyitotta meg a július 26-ig tartó eseményt.

 

A megnyitón Csodálatos sziget címmel monumentális produkcióval rukkoltak elő a kaohsziungiak. A show-ban helyet kaptak az ősi gyökerek motívumai és a modernizáció elemei is.    A kínai versenyzők és vezetők nem vettek részt a csütörtöki eseményen, a 100 tagú delegáció teljes egészében távolmaradt.

 

-Az az érzésem, hogy ha a kínai versenyzők most nincsenek is jelen, hogy ne sértsenek bizonyos érzékenységeket, a versenyekben azért részt fognak venni - mondta Ma Jing-zsou. A 23 millió lakossal rendelkező Tajvan 1949-ben elszakadtKínától a kommunisták és a nacionalista párt polgárháborújának végén, amikor a vesztes nacionalisták a szigetre menekültek. Peking azóta is Kína részének tekinti az önálló életet élő Tajvant.

 

A Világjátékokon 12 sportágban 74 magyar sportoló szerepel. Közülük többen - a szumósok, a sárkányhajósok, valamint a ritmikus gimnasztikás Vass Dóra és az ejtőernyős Asztalos István - már pénteken megkezdik a küzdelmeket.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés