CoolPolitika.hu

Szuperbuli Obamának - 32 milliárd forintos áron

2009  //  Jan  //  20  //  coolpolitika

Szuperbuli Obamának - 32 milliárd forintos áronÖsszesen 150 millió dollárba, azaz közel 32 milliárd forintba kerül az amerikaiaknak az új elnök, Barack Obama beiktatása.

Soha még ennyi pénzbe nem került még egy új elnök beiktatási ünnepsége, a 150 millió dolláros költségből 41 milliót Obama támogatói fizetnek, a többit közpénzből állja az állam.

 

Összesen tíz hivatalos beiktatási bált tartanak Obama részvételével, de az ünneplés már vasárnap óta tart: szuperkoncertet adtak az új elnök tiszteletére olyan sztárok, mint a U2, Beyoncé, Sheryl Crow, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Miley Cyrus, beszédet mondott Tom Hanks és Denzel Washington.

 

Botox a nagy bulira

 

A beiktatásnak néhány váratlan mellékhatása is volt, Washingtonban például jelentősen nőtt a plasztikai sebészetek forgalma, a bálokon és bulikon nyilván mindenki jól akar kinézni, ezért a ráncokat eltüntető injekció iránt 80 százalékkal nőtt a kereslet az elmúlt pár napban. Rohamra készülnek a mobiltelefoncégek is, közülük többen arra kérik washingtoni előfizetőiket, ha lehet, az ünnepség alatt ne használják készülékeiket.

 

(blikk.hu)

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés